(c) Koen Broos

marx

Johan heldenbergh

Na de alom bejubelde theatermonoloog SOCRATES (gespeeld door Bruno Vanden Broecke) maakte theatermaker en filosoof Stefaan Van Brabandt (bekend van De Koe en Het Voordeel van de Twijfel op Canvas) de langverwachte opvolger in zijn reeks van filosofen-monologen:

MARX, gespeeld door niemand minder dan Johan Heldenbergh (The Broken Circle Breakdown, MASSIS, De Helaasheid der dingen, Le Tout Nouveau Testament, The Zookeeper’s Wife). 

Eén van onze grootste acteurs kruipt in de huid van één van de grootste filosofen. Een geweldige en unieke combinatie.

 In de theatermonoloog MARX kijkt één van de invloedrijkste denkers uit de geschiedenis terug op zijn bewogen leven en denken. Waarin heeft Marx zich vergist? En waarin heeft hij gelijk gekregen? In welk opzicht is zijn filosofie vandaag nog steeds relevant en bevrijdend? In tijden van onzekerheid en groeiende ongelijkheid is de theatermonoloog MARX een confronterend, kritisch en gloedvol pleidooi voor vrijheid en menselijke waardigheid.

Credits:
Tekst en regie: Stefaan Van Brabandt
Spel: Johan Heldenbergh
Dramaturgie: Wannes Gyselinck
Productie: De Verwondering en Het Zuidelijk Toneel
Coproductie: Arenbergschouwburg Antwerpen 

 Met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren 


Filosofen hebben de wereld slechts verschillend geïnterpreteerd; het komt er nu op aan haar ook te veranderen!
Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.
— Filip Tielens, KLARA

speeldata 2019-2020