18 minuten

els dejonghe

Els Dejonghe, zeer gedreven dichter en performer uit Antwerpen is in try-outfase voor haar eerste grappig-poëtische solovoorstelling.

De voorstelling heet ’18 MINUTEN’ maar dat zegt niets over de duur, laat staan de intensiteit ervan. Els is consultant en werkt - zoals een deel van de werkende mensen in Vlaanderen - in een kantoor. Aan de andere kant: Over drie maanden geeft zij in California een Ted Talk. Die komt zij oefenen in "18 MINUTEN". Tussendoor doet zij een paar confidenties en misschien danst ze ook. Achteraf wordt gezegd dat iedereen er had moeten bij zijn.

Over Els : Els bereikte o.a. in 2017 de Halve Finale in de NK Poetry slam en stond in 2018 in de halve finale van het Leids Cabaret Festival.


Els is een intrigerende verschijning (…) Haar voorstelling is stilistisch sterk gemonteerd, het is een bijzonder verhaal over dromen en de maakbaarheid daarvan. Het is rijk aan ideeën. (…) Els klampt zich vast aan iets waarvan wij allemaal al weten dat het haar ook niet gelukkig gaat maken en dat is prachtig schrijnend om te zien.
— Jury Leids Cabaret festival